Inter­nationaal
zorg­personeel als
aanvulling in Nederland.

Bij Susie Care geloven we in een juiste mix van nationale en internationale zorgprofessionals. Nederland kan vanwege de oplopende arbeidstekorten in de zorgsector niet zonder internationale krachten. Wij leggen de focus op de internationale arbeidsbemiddeling, maar houden daarbij ook oog voor de Nederlandse zorgprofessionals. TOS bewijst met hun werkwijze al jaren de successen van deze formule. Wij geloven dat ook de zorgsector baat heeft bij deze werkwijze.

De voordelen van internationaal bemiddelen door Susie Care

Oplossing
arbeidstekorten

Internationaal zorgpersoneel kan zowel nu als op lange termijn personeelstekorten oplossen, de zorg toegankelijk houden en het kwaliteitsniveau behouden.

Verlichting 
werkdruk

Het inzetten van internationaal zorgpersoneel vermindert de hoge werkdruk en leidt tot meer werkplezier en motivatie onder het huidige personeel.

Professionele
competenties

Onze kandidaten zijn geworven in samenwerking met lokale universiteiten en zijn vanwege hun professionele vaardigheden een waardevolle aanvulling tot uw team.

Betrouwbare vaste gezichten

Zorgvuldig gescreend op betrouwbaarheid, bieden onze professionals consistente en toegewijde ondersteuning voor maximaal 5 jaar.

Kennisoverdracht naar moederland

Internationaal zorgpersoneel doet in Nederland waardevolle ervaring op, die ze bij terugkeer in hun thuisland kunnen toepassen. Er is sprake van circulaire arbeidsmigratie.

Meer weten over de voordelen van Susie Care?

Onze aanpak in 5 stappen

Het te werk stellen van internationale krachten in de Nederlandse zorgsector is een omvangrijke en complexe uitdaging. Ook voor buitenlandse zorgverleners is het een grote stap om naar Nederland te komen. Daarom vinden wij passende ondersteuning en begeleiding cruciaal. Wij geloven dat wanneer een internationale zorgverlener zich comfortabel voelt in Nederland, dit aanzienlijk bijdraagt aan een succesvolle loopbaan bij de zorginstelling.

1. Werving en Screening

3. Legalisatie

5. Onboarding en Monitoren

2. Taal en Cultuur

4. Logistiek en Huisvesting

1. Werving en screening

2. Taal en cultuur

3. Legalisatie

4. Logistiek en huisvesting

5. Onboarding en monitoren

“Onze aanpak in het werven van internationale zorgprofessionals is gebaseerd op circulaire arbeidsmigratie en het daarmee realiseren van een win-win-win-situatie, voor zowel de zorginstelling, de professional en het thuisland."

Berend Jan Udink
Founder Susie Care

“Nederland vergrijst, en snel ook. In 2040 is 1 op de 4 Nederlanders 65+. Het aantal 80-plussers is dan verdubbeld naar 2 miljoen. Om deze groep te verzorgen zal 1 op de 4 in de zorg moeten werken. In 2060 zelfs 1 op de 3. Door internationaal zorgpersoneel te werven, werken we bij Susie aan het voorkomen van dreigend zorginfarct.”

Joanne Lammers
Marketing & Communicatie

"De sector zorg & welzijn komt over 10 jaar waarschijnlijk meer dan 230.000 medewerkers tekort. Deze cijfers verontrusten ons. Wij zijn gemotiveerd om hier iets aan te doen en geloven dat we met de succesformule van Susie Care een significante bijdrage kunnen leveren."

Tanguy Wagenaar
Founder Susie Care & Director TOS

Uitdagingen

Elke aanpak kent ook uitdagingen.
Bij Susie Care beschikken we over de juiste resources en expertise om hier passende oplossingen voor te bieden.

Werving en selectie

Het aantrekken van gekwalificeerd buitenlands zorgpersoneel vraagt om een doeltreffende procedure voor werving en selectie. Wij werken via onze eigen kantoren in het buitenland samen met lokale partijen, waaronder universiteiten, om de juiste kandidaten te selecteren.

Susie Care - zzp

Administratieve complexiteit

Het inhuren van internationaal zorgpersoneel
is omvangrijk en administratief complex.
Wij nemen dit hele proces voor onze rekening. Denk aan diploma erkenning, visums, werkvergunningen en logistiek.

Woningtekort

Door het woningtekort in NL is dit tegenwoordig een flinke uitdaging. Via onze samenwerkingen vinden we echter altijd een geschikte woonvoorziening, die aan alle eisen voldoet.

Cultuur­verschillen

Wij bereiden internationaal zorgpersoneel voor op de Nederlandse cultuur en werkomgeving, om culturele uitdagingen te ondervangen.

Taalbarrières

Om communicatie in de zorg te bevorderen, bieden wij internationale zorgprofessionals een Nederlands cursus op B1 (of hoger) niveau aan.

Laten we 
kennismaken!

Elke vraag is uniek en elke locatie anders. Daarom komen wij graag bij u langs. Zo weten we precies waar er behoefte aan is en hoe wij een bijdrage kunnen leveren.