Eerste groep Indonesische studenten gestart met Nederlandse taalcursus

Onlangs begon de eerste groep Indonesische studenten aan hun opleiding Nederlands. In Indonesië volgen zij zes maanden lang op fulltime basis een officieel erkende taalcursus Nederlands. Na het succesvol afronden van hun zorgopleiding in Indonesië, zetten zij nu de volgende stap in hun carrière. Ze richten zich op het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden om aan de slag te gaan in de Nederlandse zorgsector.

“Wat een top energie!”

De studenten hebben een strakke planning en volgen dagelijks intensieve lessen, oefenen praktijkgericht en werken aan hun integratie in de Nederlandse maatschappij. Tijdens een bezoek sprak Tanguy Wagenaar, Founder van Susie Care, zijn waardering en succeswensen uit naar de studenten. Hij was diep onder de indruk van hun inzet en enthousiasme.

“De studenten komen vanuit verschillende plekken in Indonesië voor deze kans. Zij beschikken over dé eigenschappen die nodig zijn als zorgprofessional: lief, leergierig en ontzettend behulpzaam. Wat een top energie!”

Tanguy Wagenaar – Founder Susie Care

Samenwerking Binawan Universiteit

De samenwerking met de Binawan Universiteit in Indonesië speelt een belangrijke rol in het succes van dit programma. Mede dankzij deze samenwerking krijgen studenten de best mogelijke ondersteuning en opleiding. We zijn dan ook dankbaar voor de nauwe samenwerking met de Binawan Universiteit.

Team Susie wenst alle studenten succes

Naar verwachting zullen de eerste Indonesische verpleegkundigen begin 2025 als zorgmedewerker in Nederland aan de slag gaan. Wij zijn trots op deze eerste groep studenten en hebben er alle vertrouwen in dat zij een waardevolle toevoeging zijn aan de Nederlandse zorgsector. Hun harde werk en toewijding zijn bewonderenswaardig. Team Susie Care wenst alle studenten veel succes. Wij kijken uit naar het moment dat we de groep in Nederland mogen verwelkomen.